STK Kutina – Super liga

Ponosni smo što smo imali prilike sudjelovati u najsvjetlijim trenucima STK Kutina u sezonama nastupa u Super ligi. U tri sezone momčad u sastavu Marin RunjićFrane Runjić i Damir Bogdanović imali su sjajne rezultate, a sve sa vrhunskima gumama Yasaka Rakza generacije. Dečkima u novim klupskim sredinama želimo puno uspjeha. Veselimo se i novim uspješnim generacijama iz Kutine!

Skorovi igrača Kutine (pobjeda/poraz):
Runjić Marin 22/0,
Runjić Frane 20/3,
Bogdanović Damir 13/6,
Par Runjić M., Runjić F. 17/1

STKOI Uspon http://www.stkoiuspon.hr

Igor Pejak
Marko Vračan
Krunoslav Blagušević
Ivan Turković
Tomislav Mahin

Teško je zamisliti bolju ulogu s druge strane sportskih terena od partnera vrhunskim sportašima. Kada ti igrači unatoč invaliditetu s toliko entuzijazma i upornosti prilaze treningu onda je naše zadovoljstvo još i veće. Naši dragi Usponovci osnovali su klub jer se natječu na Državnom nivou, a osnivanje kluba bio je i jedan od uvjeta HSTSI-a osoba s invaliditetom, da bi mogli dalje nastupati na Državnim i drugim natjecanjima. Prema datumu osnivanja klub je jako mlad, no igrači su “stari” znalci i lisci.

 

Od uspjeha istaknimo mnogobrojne medalje Igor Pejaka, ali i odlične nastupe na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u Vinkovcima 2012. godine. Nastupilo je 117 igrača i igračica iz cijele Hrvatske.
Marko Vračan – plasirao se do ¼ završnice (kategorija 8)
Tomislav Mahin – 1. mjesto (kategorija 7)

Na ovom uspjehu im od srca čestitamo!

Ivana Grgić - STK Bjelovar

Generacija: 2001
Kategorija: juniorka
Rank 2016: 12 mjesto
Kratki portret: uz odličan uspjeh u školi Ivana je odlična stolnotenisačica. Simpatična i uvijek nasmijana na nastupima plijeni pozornost i redovito ima najviše gledatelja oko svog stola.
Životni moto: pomagati djeci sa teškoćama u razvoju, biti uspješna sportašica i baviti se sportom kojeg voli, a to je STOLNI TENIS!!!

 

Sweden Classic; Rakza 7 (fh) i Rakza 7 soft (bh)

Josip Arbanas (GSTK Zagreb)

Generacija: 1998.
Kategorija: senior
Rank 2016: 8
Kratki portret: zaljubljenik u stolni tenis koji poput njegova uzora pokojnog Tove uvijek traži trenutak inspiracije. Kada ga nađe njegovi njegovi mečevi su rapsodija stolnog tenisa.
Sportski uzor: Antun Tova Stipančić, Vladimir Samsonov, Ma Lin
Životni moto: “Živi danas ko da ne postoji sutra.“

2. YASAKA Virovitica 1234 kup

Organizator turnira je Stolnoteniski športski klub „Virovitica“ (osnovan 1975.),a turnir se održava pod pokroviteljstvom Športske zajednice grada Virovitice i Stolnoteniskog saveza Virovitičko-podravske županije. Generalni sponzor turnira je Baniček sport d.o.o., zastupnik Yasaka stolnoteniske opreme.

Kao i do sada pobrinuli smo se za vrijedne nagrade (trenirke, dresovi..), dok su unikatni pokali izrađeni u bojama hrvatske zastave, ideja Damira Košćaka i Darka Kuleja!

Kategorije na turniru: 

A/ SENIORI POJEDINAČNO
B/ SENIORKE / VETERANKE POJEDINAČNO
C/ VETERANI (40-50 godina)
D/ VETERANI (50-60 godina)
E/ VETERANI (+ 60 godina)
F/ IGRA PAROVA

 

Od srca čestitamo svim pobjednicima i veselimo se slijedećem Yasaka Kupu!

Memorijal Matija Gregić

Memorijal Matija Gregić

Preko 250 sudionika na 14. Memorijalu Matija Gregić

Na 14. Memorijalu Matija Gregić nastupilo je preko 250 mladih stolnotenisača iz 45 klubova. Na natjecanju su nastupili klubovi iz cijele Hrvatske, te Bosne i Hercegovine. Igralo se u osam konkurencija, dva dana na četrnaest stolova, a sjajan organizator je bio STK Olimpija Yasaka na čelu s predsjednikom kluba dr. Antonijom Šulinom. Kao sponzor turnira pobrinuli smo se za prigodne nagrade pobjednicima.

U nama najzanimljivijoj konkurenciji najmlađih kadetkinja slavila je naša Petra Bulić koja je u finalu bila bolja od opet naše Bjelovarčanke Ivane Grgić 3:0 u setovima. Ovim finalom najavile su uspješnu budućnost Yasaka-ine nove CRO generacije. Treće mjesto su podijelile Slavonke, Anamarija Petrović iz Vukovara 91 i Marta Jurčević, članica STK Donji Miholjac.

U konkurenciji juniorki, slavila je Lorena Orlić iz Bjelovara koja je u finalu bila bolja od Ene Botić iz Vinkovačke Lokomotive 3:0 u setovima. Treće mjesto su podijelile Bjelovarčanka Ana Švarc i Šenkovčanka Ema Toplek.

Pobjednici: najmlađe kadetkinje Bulić Petra (Dus.), najmlađi kadeti Deklava Filip (Viš.),mlađe kadetkinje Vrdoljak Vlatka (Lok),mlađi kadeti Vidaček Marko (Ige.), kadetkinje Toplek Ema (Šen.), kadeti Hrelec Matija (Ige.), juniorke Orlić Lorena (Bje.), juniori Zeljko Filip (Taz.).

Kup Velike Gorice za osobe s invaliditetom

Športsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom „Uspon“ uspješno je organizirao i 3. stolnoteniski kup Velike Gorice za osobe s invaliditetom.

Na ovogodišnjem Kupu nastupili su stolnotenisači iz Velike Gorice, Zagreba, Samobora, Bjelovara, Varaždina, Zaprešića, Splita, ukupno njih 37. Među natjecateljima je bio i brončani par Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić s Europskog prvenstva u stolnom tenisu održanog prošle godine u Splitu, te reprezentacije Hrvatske u sjedećoj konkurenciji.

– To su prvenstveno sportaši koji se bave sportom zbog svog uspjeha i napretka. To nisu sportaši koji to rade zbog interesa. Izuzetno je bitno da se socijaliziraju u društvo, da rade na sebi, da se druže i postižu uspjehe – kazao je naš dragi prijatelj i partner Tomislav Mahin, predsjednik Stolnoteniskog kluba Uspon VG.

Cijeli intervju s našim dragim Usponovcima i prilog sa turnira pogledajte na: http://www.youtube.com/watch?v=r9145fNx5hU