Priča o uspjehu

YASAKA

1947

1947. godine entuzijasti Hirosa Yaoito i Sakamoto s vizijom stvaranja vrhunske stolnoteniske opreme kreću u ostvarenje svog sna. Tvrtka dobiva ime kao akronim početnih slogova njihovih prezimena YA(oita) – SAKA(moto).

1950-ih

Pedesetih godina prošlog stoljeća vodeći japanski igrači s Yasaka gumama dominiraju na međunarodnom planu.

1969

Krajem šezdezetih Yasaka-ini stručnjaci postižu izvanredni napredak u razvijanju guma, što se potvrđuje uspjehom u finalima Europskog i Svjetskog prvenstva 1970. i 1971. godine osvojeni MARK V gumama. Time započinje pobjednička priča YASAKE I MARK V gume koja traje i danas. Kvaliteta MARK V gume konstantno se razvija i unapređuje, a danas postoji šest inačica najpoznatije svjetske gume.

1992

Devedesetih godina YASAKA premješta proizvodnju reketa u Švedsku gdje ubrzo predstavlja pobjedničko GATIEN EXTRA drvo, razvijeno suradnjom vrhunskih stručnjaka sa Jean-Philipp Gatien-om, svjetskim prvakom povijesne 1993. godine.

2001

Promjena regulacije vezane za veličinu loptica zahtijevala je brzu prilagodbu igrača i proizvođača stolnoteniske opreme. Nove tehnike igranja tražile su i prilagodbu opreme. YASAKA odlično odgovara na postavljene izazove što se potvrđuje osvajanjem Svjetskog prvenstva u Osaki 2001. godine s gumom i drvom Yasaka.

2002

2002. godine YASAKA postiže veliki napredak i lansira V-STAGE, gumu vrhunskih karakteristika s rekordnom brzinom i količinom rotacije. Iste godine na opće iznenađenje proizveden je 17-slojni reket DYNAMIX.

2006

Posljednjih godina, YASAKA se uspješno probija na kinesko tržište, najveće i najzahtjevnije na svijetu i u oštroj konkurenciji potvrđuje vrhunsku kvalitetu vlastite opreme. Najveći uspjeh na kineskom tržištu ostvaruje 5-slojno EXTRA drvo i uživa veliku popularnost među tamošnjim igračima.

Uspjehu na kineskom tržištu, osim neizostavne kvalitete opreme zasigurno pridonosi i potpisivanje ugovora s Ma Linom 2006. godine, čime i službeno postaje zaštitno lice Yasaka opreme. Nakon dugogodišnje igre s MARK V gumom i ostvarivanja povijesnih rezultata objedinjavanja olimpijskih titula u svim kategorijama, Ma Lin danas igra s EXTRA OFFENSIVE drvom i gumom RAKZA 7 SOFT.

2007

Nakon povećanog broja narudžbi, Yasaka 2007. godine ulazi na hrvatsko tržište. Ekskluzivni distibuter Yasaka opreme za Hrvatsku postaje tvrtka Baniček sport d.o.o., čiji je vlasnik dugogodišnji aktivni igrač te uspješni reprezentativni i klupski trener Boris Baniček, trenutno glavni izbornik Bahrainske stolnoteniske reprezentacije.

2019

I nakon Ma Linove ere, Yasaka prati pobjednike. Mattias Falck, fenomen u svijetu stolnog tenisa jer igra s pimple out gumom na forehendu, postiže izvanredne uspjehe. Osim brojnih turnira, Mattias postaje vice-prvak svijeta 2019. u Budimpešti te svjetski prvak u parovima 2021. u SAD-u.

 

2021

Rast poslovanja zahtijevao je nove organizacijske promjene. Zastupstvo brandova Yasaka, Nittaku, Donic i REvolution No.3 u zajedničkoj suradnji g. Baničeka i partnera preuzima tvrtka Štacunar Agram d.o.o.

Osim na modernom web-shopu na domeni www.yasaka.hr, kupci iz Hrvatske i Slovenije imaju jedinstvenu mogućnost probe opreme i kupovine u najboljoj susretnoj trgovini u ovom dijelu Europe.