Oprema

Goiabao – drvo sa švedskim potpisom!

Generacijama stjecana znanja i vještina obrade drva, suradnja s igračima i trenerima u kombinaciji s vrhunskom tehnologijom omogućuju razvijanje drva superiorne kvalitete.

Proizvodnja reketa vrhunske kvalitete zahtijeva vrijeme, od neobrađenog materijala do igre i prve pobjede s Yasaka reketom potrebno je šest mjeseci. Korištenjem raznih postupaka pri obradi drva baziranih na konceptu drva kao „živog materijala“ te umijeća kombiniranja različitih vrsta drveta, ali i ostalih materijala poput ugljičnih vlakana, stvaraju se reketi iznimnih performansi.

ITTF propisuje da reketi moraju sadržavati minimalno 85% čistog drva. 15% može biti od karbona, staklenih vlakana ili specijalnih kartona.

Kombiniranjem karbonskih vlakana s drvom stvara se drvo veće brzine bez znatnijeg povećanja težine. Tvrđi vanjski slojevi drva daju brži reket, s nižom putanjom udarca dok mekši slojevi poboljšavaju kontrolu i osjećaj u igri. U nekim Yasaka reketima koristi se balsa, iznimno lagani materijal. Balsa drva su iznimnog osjećaja i male težine što neki igrači jako cijene.

Od materijala do vrhunskog drva i prve pobjede s Yasaka drvom, potrebno je oko šest mjeseci! Yasaka brine o najsitnijim detaljima i znamo dostići vrhunsku kvalitetu!

 

Posljednja Yasakina uzdanica iz asortimana drva je sjajni GOIABAO 5, u prijevodu dobro drvo. Izreka kaže ime je znak, stoga možemo reći da ga njegovo ime najbolje opisuje. To je 5-slojno napadačko drvo s tvrdim, vanjskim i relativno tankim, srednjim slojevima. Završni sloj je od skandinavske borovine. GOIABAO je lakiran.

Mnogi igrači ovo drvo uspoređuju s legendarnim Stiginim Rosewood V.

 

 

 

 

 

 

Usporedbu karakteristika Yasaka drva možete vidjeti ovdje. Asortiman Yasaka drva možete vidjeti ovdje.