Oprema

Lijepljenje guma za stolni tenis – brzo i besplatno

Lijepljenje guma za stolni tenis ili sklapanje reketa, često predstavlja bolnu temu za zaljubljenike u stolni tenis. Probleme imaju gotovo podjednako i profesionalci kao i rekreativci. Kako zalijepiti reket bez grba, rupa, plikova, nazubljene i loše odrezane gume i sličnih neželjenih pojava na novoj gumi, koju smo dugo čekali.

Kod nas to možete napraviti besplatno, brzo i kvalitetno i to praktički svaki dan tijekom radnog vremena baš prave trgovine!

Ostaje pitanje s čim rezati skalpelom ili škarama?

Rezanje guma skalperom je dosta preciznije u odnosu na rezanje guma škarama. Rub gume prati (skoro potpuno) rub drva. Većina igrača će se lako složiti da je to estetski bolja varijanta.

Kada se zanemari taj estetski detalj, postoje tri funkcionalna razloga zašto gume rezati škarama.

Margina kod rezanja škarama od 1-2 mm znači da će guma biti veća od površine reketa. Prilikom udarca u stol, guma će amortizirati udarac, pa se drvo ili neće uopće oštetiti ili će to biti značajno manje u odnosu da je guma u istom nivou s drvom.

Na osnovu veće igraće površine uspjet ćete vratiti jedan određeni broj udaraca i time dobiti pokoji poen.

Guma se nakon skidanja djelomično skupi. Taj gubitak, prilikom vraćanja na drvo istog proizvođača, a pogotovo kada se promijeni i drvo (a ono bude veće površine), nadoknadit ćete s tih 1-2 mm koji su prethodno ostali „viška“.

 DONIC SKALPEL

  • Veća preciznost – estetski prihvatljivije

ŠKARE – REVOLUTION NO3. ILI FISKARS 

  • Margina od 1-2 mm štiti drvo od udarca u stol; daje veću igraču površinu; omogućuje lakše prelijepljivanje

Obje varijante rezanja i lijepljenja guma imaju svoje prednosti. Na kraju svaki igrač treba odlučiti koja opcija je za njega bolja. Ono što je važno, kod nas ćete obje varijante napraviti brzo i besplatno.

Yasaka & više Hrvatska

095 9035 610

Slavenskog 1, Zagreb

www.yasaka.hr